Samskap sørget for tilflytterportal

Samskap sørget for tilflytterportal

Samskap

Den nye portalen «leviandoy.noy» vil gjøre det lettere for tilflyttere å finne fram i Andøy-samfunnet.

«Velkommen heim til Andøy», sier Siv Loe gjennom den nye satsingen på leviandoy.no, som er finansiert gjennom Samskap. Denne siden er det fritt fram for alle bedrifter i Andøy å lenke til når det skal rekrutteres nye medarbeidere. Siden henvender seg til dem som er i alderen 16-35 år, og som trenger kunnskap om hvor godt det er å bo i Andøy.

Satser

Hun forteller at arbeidsliv og næringsliv naturlig nok er en viktig del av den nye siden – leviandoy.no. Det samme er tilgangen til boliger og utleiesteder. Siv Loe mener at det kreves nokså mye lokalkunnskap for å finne et sted å leie ettersom mange ikke bruker portaler som Finn.no.
-I dag er det mange boligmuligheter i Andøy, men de fleste finnes på en lukket facebookside «Eiendom i Andøy», sier Siv, som har samlet flere av stedene der det er mulig å skaffe seg tak over hodet.
Det samme gjelder fritidsaktiviteter.
– På samme måte som med eiendommer og utleieboliger, spres hva som skjer i kommunen på folkemunne og facebookgrupper. Ved å få disse aktivitetene på nettsiden, vil de lettere bli tilgjengelig for alle. Det tror vi vil gjøre det lettere for tilflyttere å finne seg i god plass i lokalsamfunnet.
Det samme gjelder byggesaksprosesser. Det jobbes i disse dager med ei ny hjemmeside for Andøy kommune. I den forenkles antall klikk og skjemaprosessen radikalt. På «Velkommen heim til Andøy», blir det også en egen seksjon med direkte lenke til Andøy kommunes byggesaks-sider.
Dette gjelder også Andøys natur. I tillegg til å ha ute kart over turområder, turtips og lignende, jobber Loe med å synliggjøre verdien av fleksibilitet for arbeidstakere.
– Vi har ei mørketid her. Å kunne tilby arbeidstakere som er interessert i toppturer fleksibiliteten til å dra på fjellet før jobb, mens det er lyst nok i mørketida, tror vi vil ha stor verdi for mange.

Turisme

I tillegg jobbes det med å næringslivet å sørge for at kommunens innbyggere skal få mest mulig ut av den økende turismen i kommunen.
Portalen består stort sett av lenker til eksisterende nettsider om og i kommunen. Målet er at portalen skal være nettopp en portal i ordets rette forstand. En smeltedigel av alle mulighetene som finnes. Dette mener Loe vil gange både tilflyttere og lokale i årene som kommer.
På spørsmål om det også handler om å skape en holdningsendring hos deng gjengse andværing, svarer hun:
– Det har nok litt med det å gjøre også. Det skjer mye bra på øya, og det finnes utrolig mange spennende karrierevalg. Vi må bare sørge for at alle er klar over dem. Da kan det skapes nye muligheter, sier Loe.