Nytt kafétilbud i Værret

Nytt kafétilbud i Værret

Lysverket kafé

Dagen før den store dagen var SAMSKAP så heldige å få en sniktitt på Lysverket kafé, som åpnet dørene for første gang lørdag 21. oktober. Her fikk vi prøvesmake ferske kanelsnurrer, blåbærsaft, nydelig sjokolade og kaffe. Vi fikk også høre om prosessen som har ført til det nye kafétilbudet i Værret på Andenes.

Nye lokaler ga nye ideer

Lysverket kafé er en ny avdeling i Arresten AS, og er et viktig tilskudd i Andenes sentrum for både lokalbefolkningen og tilreisende. Trine Horn, daglig leder og prosjektleder, forteller at ideen om et nytt kafétilbud startet da eierne, A.H. Holding, kjøpte lokalene til det gamle bakeriet på Andenes.

- Eierne våre valgte å kjøpe bakeriet på Andenes for å kunne bygge dette sammen med Arresten. Det nye lokalet egnet seg godt for å kunne utvikle et større kjøkken, lager og frys/kjøl – i tillegg til personalrom. Samtidig ga dette en mulighet for å benytte bakeriet til ny virksomhet, og det var da ideen om å utvikle og starte en ny og fresh kafé kom til, forteller Horn.

Støtte fra SAMSKAP

I 2021 innvilget SAMSKAP støtte til et forprosjekt, hvor Arresten AS blant annet skulle se på hvilket konsept, design, og hvilken organisering den nye kaféen skulle ha. Horn sier at SAMSKAP har vært en viktig samtalepartner og veileder i prosessen som har ført til Lysverket kafé.

- Vi har i dag fått et nytt og urbant kafétilbud, som har blitt veldig godt tatt imot av Andøyværingene. Det er Sunniva Schaug som er avdelingsleder, og hun har med seg et solid team, sier Horn.

Horn forteller videre at før i tiden huset lokalet til den nye kaféen det gamle Lysverket på Andenes, samt bakeri og konditori. Den nye kaféen fikk derfor navnet Lysverket kafé. Man kan også finne spor i de nyoppussede lokalene fra husets historie.

Horn understreker at de fortsatt er i en innkjøringsfase, og har flere ideer og planer som skal gjennomføres.

- Vi skal blant annet bygge et «drivhus» mellom Arresten og Lysverket kafé som binder husene sammen med glass-ganger. Her vil det bli dyrket diverse urter og grønnsaker. I tillegg kommer det et større kjøkken i det gamle Lysverket, som gir muligheter for større catering, forteller Horn.

Viktige verktøy og prosessforståelse

Horn har også deltatt på SMB-utvikling i regi av SAMSKAP og Innovasjon Norge, som er et utviklingsprogram for små og mellomstore bedrifter. I dette programmet fikk Arresten AS tildelt en rådgiver, som også på et senere tidspunkt ble engasjert som prosjektleder for forprosjektet til Lysverket kafé.

- SMB-utvikling har gitt oss alle, også ledelsen videre opp i konsernet, viktige verktøy og en bedre prosessforståelse i veien mot målet, avslutter Horn.

Et viktig tilskudd i Værret

Andøy har fått et nytt og spennende tilskudd i Værret, som vil bidra til å øke attraktiviteten til sentrum for både andøyværingene og besøkende. SAMSKAP er stolt og glad for å bidra til denne utviklingen, og ønsker Lysverket kafé lykke til videre.