En «crazy» ide på Nordmela

En «crazy» ide på Nordmela

Nordmela Landhandel

Det bor 90 mennesker på Nordmela. Det sier seg nesten selv at dette er ei bygd som trenger en døgnåpen butikk.

 

Jeanett Alsos Olsen ved Nordmela fikk midler fra Samskap for å finne ut om butikken kan bli døgnåpen. Det kan den!

Eierne jobber med saken, og håper å kunne søke støtte til å få finansiert ei ombygging på halvannen millioner kroner.

- En døgnåpen butikk krever litt andre løsninger enn det vi har i dag. Det må settes opp en dørlås, som er koplet til en bank-kortautomat og det må installeres overvåkingsutstyr. Dessuten må butikken tilrettelegges sånn at øl bare kan handles i den tiden butikken har lov til å selge øl, og til dem som er gamle nok. Det samme gjelder tobakksprodukter. Kjøperen må være gammel nok for å handle, sier Jeanett Alsos Olsen ved Nordmela Landhandleri.

Hun sier at hele butikken mer eller mindre må bygges om dersom det skal bli døgnåpent. Døgnåpen butikk betyr nemlig også at reglene for «Brustad-bu» må følges.


Foto: Geir Bjørn Nilsen

Ideen om en døgnåpen butikk på Nordmela har fått berettiget oppmerksomhet. Det bor tross alt ikke mer enn 90 på selve Nordmela. For Jeanett Alsos Olsen er døgnåpen butikk på mange måter bare en naturlig fortsettelse av det butikken allerede er. Nordmelafolket har nemlig et svært godt tilbud allerede.

- Vi har stengt bare tre dager i året, 1. juledag og 1. og 2. nyttårsdag. I tillegg er det veldig mange kvelder at vi kjører ned varer til fiskere som kommer sent på land, sier Jeanett.

Hun tror dessuten på en positiv utvikling. Som kjent skal Andøya Space bygge en stor base for utskyting av satellitter. Det vil utvilsomt øke etterspørselen etter varer både dag og natt.

Samskap bidro med nesten 100.000 kroner til forprosjeket til Nordmela Landhandel.